Geekflare wordt ondersteund door ons publiek. We kunnen affiliate commissies verdienen met het kopen van links op deze site.
In Beveiliging Laatst bijgewerkt: 21 augustus 2023
Deel op:
Invicti beveiligingsscanner voor webtoepassingen - de enige oplossing die automatische verificatie van kwetsbaarheden levert met Proof-Based Scanning™.

E-mails zijn een inherent onderdeel van het bedrijfsproces van je bedrijf, of je nu wilt communiceren met je klanten, prospects of werknemers.

Je e-mail is een professionele manier om de producten en diensten van je merk te presenteren en je klanten op de hoogte te brengen van aanbiedingen en deals. Het kan ook gevoelige informatie bevatten zoals bankrekeninggegevens, creditcardnummers, handelsgesprekken en nog veel meer.

Je wilt dus nooit het risico lopen dat je e-mailgegevens verloren gaan. Echter, e-mails zijn het eerste doelwit van cybercriminelen om toegang te krijgen tot de privégegevens van je bedrijf via phishingaanvallen en spam.

Phishing-campagnes worden steeds geavanceerder en omvangrijker. Dergelijke aanvallen zijn een van de belangrijkste oorzaken van beveiligingsincidenten en datalekken. A verslag van Verizon zegt dat bijna 1/3e van alle datalekken in 2019 phishing betrof.

Deze cyberaanvallen gebruiken vermomde e-mails als wapen om ontvangers te misleiden zodat ze het bericht als nuttig beschouwen. In het bericht kan bijvoorbeeld een verzoek van hun bank staan met betrekking tot hun bankgegevens, een klik om een bijlage van hun bedrijf te downloaden, opgelegde urgentie en nog veel meer.

Wat is de impact van phishing-zwendel op een bedrijf?

Bedrijven over de hele wereld lijden enorme verliezen in termen van geld, reputatie, boetes en nog veel meer. Zelfs grote bedrijven als Facebook en Google, met onberispelijke beveiligingspatches, zijn geïnfiltreerd door cybercriminelen en hebben miljoenen dollars verloren, bekijk dit verslag.

Het motief achter dergelijke zwendelpraktijken beperkt zich niet tot het stelen van geld, maar is nog belangrijker: gegevens.

Laten we eens kijken naar de ernstige gevolgen voor bedrijven.

Reputatieschade

De basis van je bedrijf is gebouwd op vertrouwen tussen jou en je klanten. Ze vertrouwen u met hun informatie. Maar wanneer er een phishing-zwendel plaatsvindt, worden al uw gegevens blootgesteld, inclusief uw merk en klanten.

Daardoor wordt hun vertrouwen in je bedrijf aangetast. Het beïnvloedt de perceptie van je merk in de ogen van je klanten, partners en zelfs werknemers. Daardoor daalt je merkwaarde en dus ook je omzet.

Boetes

Regelgevende instanties kunnen zware financiële boetes opleggen voor phishingaanvallen waarbij gegevens van klanten en werknemers worden blootgelegd in geval van schending van PCI of HIPAA.

In dergelijke gevallen moeten organisaties miljoenen euro's uitgeven om klanten en werknemers van wie de gegevens zijn gestolen, schadeloos te stellen. A verslag zegt dat bedrijven van 2016 tot 2019 wereldwijd $26 miljard hebben verloren aan phishingmisdrijven.

Verlies van klanten

Datalekken hebben grote gevolgen voor consumenten en maken ze nerveus. Ze gaan op zoek naar andere producten of diensten die ze veiliger vinden. De organisatie die het slachtoffer is, verliest dus niet alleen geld, maar ook een groot aantal klanten.

Nu moeten ze dat vertrouwen weer opbouwen, wat nog moeilijker blijkt te zijn dan voorheen. Op dezelfde manier tast het ook het vertrouwen van je investeerders aan, waardoor de waarde van je bedrijf daalt. Toen Facebook in 2018 te maken kreeg met datalekwerd de evaluatie ervan verminderd met $36 miljard.

Verlies van intellectueel eigendom

Maar er is meer - intellectueel eigendom verliezen is ook verwoestend.

Online scams en phishingaanvallen bevatten veel handelsgeheimen, klantenlijsten, waardevolle onderzoeken, analysegegevens, de gebruikte technologie, patenten of ontwerpen, en nog veel meer. Dergelijke gevoelige informatie kan, als het in verkeerde handen valt, een bedrijf op vele manieren ernstig schaden.

Dus, wat kun je eraan doen?

Om phishing-campagnes en andere online bedreigingen te voorkomen, zijn er een aantal opties beschikbaar. Eén manier om je e-mails te beschermen is door fatsoenlijke e-mailbeveiligingssoftware te gebruiken. In feite moet de eerste verdedigingslinie in je bedrijf e-mailbeveiligingssoftware zijn. Het kan je e-mails beschermen tegen hackers, virussen en spamming terwijl je je bedrijf zonder angst kunt runnen.

Laten we eens kijken naar de volgende software om je organisatorische e-mails te helpen beveiligen.

Sophos

Gemaakt met uitmuntendheid en rekening houdend met de online bedreigingen van morgen, Sophos is een slimme software voor e-mailbeveiliging. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kan het voorspellende beveiliging bieden om je e-mails te beschermen.

De Email Sandboxing van Sophos maakt gebruik van de bekroonde technologie van Intercept X, een diep lerend neuraal netwerk. Het is in staat om ongewenste toepassingen en zero-day malware te blokkeren. Met behulp van ultra-advanced anti-ransomware technologie en gedragsanalyse, kan Sophos boot-record aanvallen en zelfs de nieuwste ransomware stoppen.

Sophos biedt Time-of-click URL beveiliging die de website reputatie van ontvangen e-mail links kan inspecteren voordat ze worden afgeleverd. Op deze manier worden geheime aanvallen geblokkeerd, wat een unieke functie is die deze software biedt.

Het voorkomt ook dat phishing-bedriegers je beschermen tegen frauduleuze e-mails door gebruik te maken van een combinatie van DMARC-, DKIM- en SPF-verificatietechnieken, vergelijkbare domeinanalyse, het weergeven van de naam en het controleren van afwijkende e-mailheaders. De software plaatst verdachte berichten in quarantaine, blokkeert ze en voorziet ze van een waarschuwing. Het zet zijn IP-reputatiefilters, antivirus- en antispam-engines, en e-mailfilters om online bedreigingen op te vangen.

Het integreert met Sophos Central, een cloud-gebaseerde console, zodat u uw verdediging tegen bedreigingen kunt beheren en sneller kunt reageren. Sophos Endpoint Protection detecteert en schoont geïnfecteerde computers automatisch op.

Met behulp van e-mailversleuteling en geavanceerde beveiliging tegen datalekken voorkomt het gegevensverlies en heb je volledige controle over je gegevens. Het scant berichten en bijlagen en beveiligt je e-mails snel met een invoegtoets voor O365. Het werkt efficiënt met verschillende zakelijke e-mails en kan gemakkelijk integreren met Google WerkruimteOffice 365, Exchange 2003+, enz.

SpamTitan

Als u op zoek bent naar een betaalbare maar efficiënte oplossing voor e-mailbeveiliging, kies dan voor SpamTitan. Deze AI-software is speciaal ontwikkeld voor bedrijven en is eenvoudig te gebruiken. Het blokkeert spam, phishing, spoofing en malware uit je e-mails om je bedrijf te beschermen.

YouTube video

De oplossing maakt gebruik van ML-technologie en gedragsanalyse om uw beveiligingsteam in staat te stellen verdachte bestanden veilig te laten ontploffen. Bovendien kunt u zich effectief beschermen tegen intern gegevensverlies door regels ter preventie van gegevenslekken te implementeren.

Deze software gebruikt dubbele antivirusbescherming om alle inkomende e-mails te scannen om je te beschermen tegen whaling en spear phishing. Het kan worden geïntegreerd met Kantoor365 om de beveiliging van e-mail te versterken door middel van een diepgaande verdedigingsaanpak. 

Andere topfuncties zijn:

  • Biedt 99,9% bescherming tegen spam, malware, ransomware, phishing en virussen
  • Blokkeert zero-day e-mailaanvallen om e-mailsystemen van organisaties te beschermen
  • Biedt volledige 24/7 ondersteuning voor implementatie en beheer
  • Aanpasbare realtime waarschuwingen
  • SaaS-platform - Geen klanten/agenten nodig
  • En nog veel meer!

SpamTitan ondersteunt ook het whitelisten en blacklisten van e-mailadressen, ontvangerverificatie, uitgaande scanning en geavanceerde rapportage.

EasyDMARC

easyydmarc

EasyDMARC belooft eersteklas beveiliging en zorgt voor de domeinprestaties voor een betere e-mailaflevering. Het helpt bij een razendsnelle DMARC-implementatie voor de onderhevige domeinen om problemen op te sporen en oplossingen toe te passen. Bovendien worden SPF-records die voor je domein zijn geconfigureerd gecontroleerd en worden DKIM en BIMI moeiteloos geïmplementeerd.

Met EasyDMARC kun je je domein beveiligen tegen phishing, spoofing en zakelijke e-mailcompromittering (BEC). Het geeft u uitzonderlijk inzicht in hoe uw domeinen worden gebruikt om wereldwijd e-mails te verzenden. Dit vergemakkelijkt het valideren van de authenticiteit van de afzender om merkimitatie te voorkomen.

Bovendien krijg je DMARC-rapportage met AI om complexe gegevenspunten op te splitsen in eenvoudig te begrijpen visuals. EasyDMARC rapportanalyser geeft een gedetailleerde uitsplitsing van de verzendbronnen door ze op te sommen in de respectievelijke compliance-categorieën: klacht, niet-klacht, bedreiging/onbekend en doorgestuurd.

Er is realtime bewaking en waarschuwingen om verkeerd geconfigureerde records te corrigeren en misbruik van domeinen te voorkomen. Tot slot, EasyDMARC verzekert ook dat iedereen hun platform kan gebruiken zonder technische kennis.

Barracuda

Bescherm je e-mails, gegevens en gebruikers met Barracuda Essentials door geavanceerde bedreigingen zoals ransomware en spear-phishing samen met volumetrische bedreigingen, waaronder spam en malware. De fraudebestendige archivering voldoet aan het beleid voor het bewaren van e-mail.

Met een cloudback-up kun je je bestanden beschermen tegen verwijdering of beschadiging en ze stuk voor stuk probleemloos herstellen. De sterke encryptie en lekpreventietechnologie houden je gevoelige gegevens perfect veilig. De inkomende filters detecteren en zuiveren elke e-mail voordat deze wordt afgeleverd om je te beschermen tegen bedreigingen.

Barracuda maakt gebruik van technieken zoals virusscannen, real-time analyse en spamscoring, reputatiecontroles, URL-linkpreventie en meer om de beste bescherming te bieden. Het 24/7 wereldwijde bedreigingsoperatiecentrum - Barracuda Central controleert voortdurend op nieuwe kwetsbaarheden en zet filtertechnologieën in.

Advanced Threat Protection is Barracuda's cloudservice voor bescherming tegen malware, 'zero-day'-aanvallen en andere bedreigingen. Het maakt gebruik van meervoudig gelaagde analyse-engines zoals statische analyse, gedragsanalyse en CPU-geëmuleerde sandboxing voor het detecteren van ontwijkende en onbekende bedreigingen.

De uitgaande filters blokkeren uitgaande aanvallen die afkomstig zijn van uw netwerk om de gevoelige gegevens van uw klanten, werknemers en partners te beschermen. De superieure e-mailcodering beveiligt creditcardnummers, HIPAA-gegevens, socialezekerheidsgegevens en andere gevoelige informatie.

Blijf altijd verbonden, zelfs als de connectiviteit wegvalt of de server uitvalt, want met Email Continuity van Barracuda kunt u een mailbox voor noodgevallen gebruiken. De Incident Response en Forensics bieden inzicht in bedreigingen zodat beheerders gebruikers kunnen waarschuwen om schadelijke e-mails te verwijderen.

Avanan

Avanan kan bedreigingen efficiënt blokkeren voordat je inbox ze ontvangt en werkt prima samen met bestaande beveiliging. Het kan zowel e-mail in de cloud als samenwerkingssystemen volledig beschermen.

Het scant bedreigingen nadat het bestaande beveiligingssysteem in je computer klaar is met scannen. Het biedt verdediging op het hoogste niveau tegen zakelijke e-mailhacks, geschonden accounts en bedreigingen van binnenuit.

Kunstmatige intelligentie stelt Avanan in staat om te leren van de complexe relatie tussen communicatiepatronen, e-mails en werknemers om zo een bedreigingsprofiel op te stellen. Op deze manier blokkeert de software online bedreigingen voor elke organisatie.

Met deze software wordt het MX-record niet gewijzigd, wat betekent dat hackers niet kunnen detecteren welk e-mailbeveiligingssysteem je gebruikt. Als het gaat om prestaties, kun je genieten van een ononderbroken ervaring tijdens het gebruik van cloud-apps. Het kan bedreigingen opvangen die zijn gekoppeld aan cloudgebaseerde toepassingen, waaronder Google Drive, Teams en OneDrive.

Mailkanalen

Er zijn twee soorten e-mailbeveiligingsproducten opgenomen in Mailkanalen - Uitgaande filtering en inkomende filtering.

Met de uitgaande filtering van MailChannels kun je e-mails scannen en vervolgens verzenden om blacklisting van IP-adressen te voorkomen en tegelijkertijd een betere e-mail deliverability te bereiken.

Het is een wolk SMTP relayproduct dat spammers kan detecteren en blokkeren. Als je het gebruikt, kun je problemen met de aflevering van e-mail als gevolg van een zwarte lijst van IP-adressen voorkomen en het sluit automatisch gecompromitteerde scripts en accounts af voor een betere beveiliging.

Het is doorspekt met phishing- en spamdetectietechnologie van wereldklasse, geeft een melding bij het identificeren van spam, biedt ondersteuning voor meerdere wachtwoorden, doorzoekt logbestanden, laat verschillende consolegebruikers toe en geeft inzicht in het totale aantal verzonden e-mails.

Met Inbound Filtering van MailChannels kun je je inbox beveiligen tegen phishing, spam, malware en andere online bedreigingen. Het is ook een cloud spamfilter dat eenvoudige integratie biedt met cPanel en meerlaagse bescherming biedt.

Het heeft de nieuwste beveiligingsstandaarden, zoals SSL/TLS, DMARC, DKIM, SPF en meer. Je kunt direct blokkeren vanuit je inbox door Quarantaine Digest te gebruiken, spams taggen en gedetailleerde logboeken opvragen.

MailChannels gebruikt een eenvoudige, intuïtieve en krachtige gebruikersinterface gemaakt met moderne technologieën om je contacten efficiënt te beheren. MailChannels werkt met verschillende cloudsystemen en levert 99,99% uptime met een minimum aan storingspunten.

Mimecast

Het cloudgebaseerde beveiligingssysteem van Mimecast beschermt je bedrijf, klanten en medewerkers tegen inkomende malware, spam, spear-phishing campagnes, zero-day aanvallen en meer. Het maakt gebruik van innovatieve technologieën, toepassingen en beleidsregels om bedreigingen te identificeren en te blokkeren voordat ze je inbox infiltreren.

Mimecast biedt op beleid gebaseerde beveiliging die kan worden geïntegreerd met de Secure Email Gateway. Het omvat DLPinhoudscontrole en end-to-end encryptie via Mimecast Secure Messaging. Het controleert de URL's van de website bij het klikken op een link om uw gegevens te beschermen.

De software detecteert alle bijlagen door analytische technieken, sandboxing en aanpasbare benaderingen te implementeren om alle mogelijke bedreigingen te blokkeren. Het beschermt je tegen imitatiemails voor je veiligheid.

De bewustwordingstraining van Mimecast is erop gericht mensen te helpen online risico's met betrekking tot menselijke fouten te verminderen. De robuuste beveiliging kan uw uitgaande e-mails controleren om 360-graden e-mailbescherming te bieden. Voor risico's met betrekking tot inkomende e-mails stopt de software domain spoofing om je bedrijf te beschermen met behulp van DMARC Analyzer.

Het gebruikt ook Brand Exploit Protect om je merkimitatie op het internet te neutraliseren en zo je reputatie te beschermen.

INKY

Je bedrijf beschermen tegen phishingaanvallen, INKY blokkeert allerlei online bedreigingen.

Deze e-mailbeveiligingssoftware maakt gebruik van domeinspecifieke computer vision en machine learning om phishingmails te detecteren en te blokkeren die zelfs door oudere e-mailprogramma's heen kunnen komen. Als u Google WerkruimteOffice 365 of Exchange, gebruik INKY en bescherm je e-mails.

Bij het detecteren van verdachte e-mails, toont de software waarschuwingsbanners en geeft deze direct weer in je e-mail. Op deze manier weet je hoe zulke e-mails eruit zien en kun je soortgelijke e-mails in de toekomst negeren zonder erop te reageren.

Omdat INKY cloudgebaseerd is, is het moeiteloos te implementeren. U kunt ook binnen enkele minuten eenvoudig integreren met Office 365. Het geeft gebruiksvriendelijke waarschuwingen weer - veilig/schadelijk/ongebruikelijk om je inzicht te geven in de aard van de e-mails en hoe je er veilig mee om kunt gaan. Het gebruik van de software is eenvoudig en het beheer van activiteiten is ook eenvoudig met behulp van een dashboard.

Het geeft je een beter overzicht van je e-mails. Je kunt zelfs bijhouden hoeveel spam- of phishing-e-mails je hebt ontvangen en INKY blokkeert ze op intelligente wijze. Een andere indrukwekkende functie is de optie om een specifieke e-mail met één klik te rapporteren via je smartphone, pc of tablet.

OpDMARC

ondmarc

OpDMARCvan Red Sift biedt krachtige automatisering en inzichtelijke richtlijnen om de deliverability van e-mails te verbeteren en aanvallen te voorkomen.

Het eerste wat opvalt is dat je DMARC, DKIM, BIMI, SPF en MTA/STS TXT records rechtstreeks vanuit de OnDMARC interface kunt beheren. Deze functie neemt de pijn weg van het beheren van DNS-records bij de domeinregistrar of DNS-manager elke keer dat je wijzigingen wilt aanbrengen. Bovendien helpt het je om alle configuratieopties te visualiseren en alles met één klik te verwijderen.

Daarnaast heeft het deze dynamische SPF, waarmee je zoveel services in SPF records kunt invoeren door ze allemaal te combineren met een enkele dynamische include bij de query bron. Dit helpt je legitieme verkeer door de SPF validatie, ongeacht het aantal services dat je gebruikt, en omzeilt het feit dat SPF een opzoeklimiet van tien heeft.

Op dezelfde manier voorziet OnDMARC e-mails van jouw logo om de open rates en de merkherinnering te verhogen.

Aangedreven door machine learning, evalueert Sender Intelligence je verzendbronnen op misbruik en misconfiguratie en helpt deze snel op te lossen. Bovendien worden deze forensische gegevens volledig bewerkt volgens de DMARC-specificaties.

De Investigate-module decodeert ingewikkelde e-mailheaders door gewoon een testmail te versturen. Dit helpt je meteen om de status van e-mailbeveiliging te controleren. Bovendien hoef je niet tot een dag te wachten op de DMARC-rapporten die je configuratiewijzigingen weergeven.

OnDMARC houdt cybercriminelen ook op afstand door inkomende e-mails te versleutelen met het MTA-STS protocol. Dit verplicht het gebruik van het TLS-protocol en voorkomt zo de mogelijkheid van man-in-the-middle-aanvallen.

Bonuspunten

Naast het gebruik van gateways voor e-mailbeveiliging, kunt u een aantal tips volgen om veilig te blijven en minder spam e-mails te ontvangen.

  • Stel ten minste twee e-mailadressen in - privé en openbaar. Gebruik privé e-mail voor je persoonlijke correspondentie en maak het adres een beetje moeilijk voor cybercrooks om te spammen.
  • Reageer nooit op spam e-mails.
  • Klik niet op die knop 'uitschrijven'. Het kan een poging zijn om je actieve e-mailadres te achterhalen of het kan spammails doen toenemen.
  • Gebruik een bijgewerkte versie van een webbrowser.
  • Gebruik antivirus of anti-spamfilters.
  • Houd je clientsoftware zoals Adobe Reader en Microsoft Office volledig gepatcht.
  • Gebruik een veilige antispoofingtechnologie
  • Blijf op de hoogte van trends op het gebied van cyberbeveiliging en onderwijs uw werknemers.

Conclusie

E-mails zijn een professionele manier van interactie met je klanten en werknemers en kunnen bepaalde informatie bevatten die je nooit zou willen verliezen. Maar maak je geen zorgen; er is een manier om ze te beschermen. Je hebt geen controle over cybercriminelenMaar je kunt wel phishing-zwendel, spam, malware en andere online bedreigingen onder controle houden.

Ontdek vervolgens apps voor mobiele oproepblokkering om spam-oproepen stoppen.

  • Durga Prasad Acharya
    Auteur
  • Hitesh Sant
    Deelnemer
Met dank aan onze sponsors
Meer geweldige lezingen over veiligheid
Energie voor uw bedrijf
Enkele van de tools en services om je bedrijf te helpen groeien.
  • Invicti maakt gebruik van Proof-Based Scanning™ om de geïdentificeerde kwetsbaarheden automatisch te verifiëren en binnen enkele uren bruikbare resultaten te genereren.
    Probeer Invicti
  • Web scraping, residentiële proxy, proxy manager, web unlocker, zoekmachine crawler en alles wat je nodig hebt om webgegevens te verzamelen.
    Probeer Brightdata
  • Monday.com is een alles-in-één werk OS om je te helpen bij het beheren van projecten, taken, werk, verkoop, CRM, operaties, workflows en meer.
    Probeer maandag
  • Intruder is een online kwetsbaarhedenscanner die zwakke plekken in de cyberbeveiliging van uw infrastructuur vindt om kostbare datalekken te voorkomen.
    Probeer indringer